Din chihuahua har også brug for pelspleje!

Man kan nemt komme til at tro, at hunde ikke har brug for pleje på samme måde som vi mennesker har brug for hudpleje. Hundene kommer trodsalt fra naturen og derude bruger de jo ikke pelspleje og går i bad. Men at tænke det ville være forkert, fordi dyrene ude i naturen går faktisk i bad. Selvfølgelig ikke på samme måde, som vi mennesker gør og de har jo ingen plejemidler til at forsøge sig med, men de dypper sig i vandet i ny og næ for at rense sig.

Det samme argument kan også blive brugt mod mennesker, at vi i naturen heller ikke brugte huspleje. Derfor er det stadig godt for os og det samme gælder for hunde, især chihuahuaer.

Pelspleje træder ind, hvor moder natur ikke kan komme til

Det har noget med opdragelse at gøre, med at hverken vi eller hushunde har brug for huspleje og pelspleje i forhold til dem ude i naturen. Vi bliver opdraget med, at vi har disse midler til rådighed. Ligeledes bliver hunde ikke opdrættet med, at de selv skal stå for bad, så de bliver ikke renset ved andre midler, end at slikke sig selv. Men dette er ikke nok og så må du jo træde ind. Altså er vores og deres kroppe ikke resistente nok til at modstå alle bakterier de lever med ude i naturen, fordi vi ikke udsætter vores kroppe for dem hele tiden, ligesom de bliver derude.

Så findes der også blot steder modernatur ikke kan rengøre. Det gode ved sæbe, er hvordan det kan komme ind steder man kan have svært ved at komme ind. Så som under neglene og andre sprække. Disse steder kan vand have svært ved at gøre rent alene, så her er sæbe en opgradering for os og hundene!

Så skal man også tage i betragtning at en chihuahua er en menneskeskabt race, så naturen har faktisk ikke bygget den og har derfor måske heller ikke sørget for at de kan blive ordentligt renset. Så må vi jo træde ind og hjælpe til. Chihuahua har nemlig sart pels, hvis de har nogen, og sart hud.

Med sart pels kommer forsigtige værktøjer

Hvis man har en chihuahua, er det vigtigt at tage hensyn til dens sarte pels. Og man er heldigvis også så heldig, at det ikke er noget problem, så længe man har det rette udstyr. Du kan for eksempel få god pelspleje til dit kæledyr fra Gilpa.

Både i form at sæbe, men også i form af børster, som passer ordentligt til din hunds pels, uden at gøre den skade. Så mange ting kan sætte sig fast i det, at det virkelig er vigtig at pleje det ordentligt!