Pas på din hund – Undgå at den løber hjemmefra

Som hundeejer får man ikke kun al glæden ved at få et nyt, sødt medlem af familien. Man får også ansvaret for, at hunden har det godt og trygt. Det indebærer blandt andet, at man sikrer sig, at hunden ikke løber hjemmefra og farer vild. Hvordan man gør det er dog straks sværere. Det mest åbenlyse råd er selvfølgelig at give hunden god grund til at vende tilbage, men hvis hunden er ung eller bare tilpas dum er det ikke altid nok. Det er måske også derfor, at det, i Danmark, er lovpligtigt at alle hunde bærer et hundetegn.

Find et godt hundetegn

Mange forbinder nok et hundetegn med det lille stykke metal om hundens hals, der bærer hundens navn. Endnu vigtigere er det dog, at et hundetegn bærer dit navn såvel som din adresse. På den måde kan fremmede finde tilbage til dig, hvis de finder din bortløbne hund. Et hundetegn er derfor et krav til enhver ny hundeejer.

Heldigvis kan du finde billige hundetegn mange steder. Det gør sig ikke mindst gældende online, hvor du nærmest med garanti kan finde et hundetegn i den helt rigtige størrelse og form. Hvis du går på jagt efter et godt men billigt hundetegn online, vil du tilmed kunne vælge mellem mange forskellige designs. Skal hundetegnet have form som et lille kødben, være rødt og nemt at se, eller skal det være tigerstribet? Alt det er muligt, hvis bare du kigger efter hundetegn det rette sted, og det er tilmed billigt.

Sørg dog også gerne for, at du ikke anskaffer dig et hundetegn alt for billigt. Det vil nemlig ofte betyde, at enten selve tegnet eller graveringen er lavet dårligt og derfor hurtigt går i stykker og forsvinder. Når du køber hundetegn, selv de billige, bør du derfor også sikre dig, at de er lavet ordentligt.

Undgå at det kommer så vidt

Allerhelst skulle det dog aldrig gerne komme dertil, at I faktisk får brug for et hundetegn til at finde frem til familiens sidste medlem. I så fald kan et hundetegn i stedet bare tjene som en sød form for udsmykning. Det gør sig i hvert fald gældende, så længe I giver hunden en god grund til at vende tilbage samt sikrer med stakit eller hæk, at hunden ikke løber vild i sin egen leg. Med bare en smule indsats kan I altså nemt holde hunden hjemme.