Glem ikke et hundetegn til din hund!

Som hundeejer vil man altid sin hund det bedste, men hvis man ikke ved, hvad det bedste er, bliver det hurtigt en svær opgave. Der følger et stort ansvar med, når man får hund, så der er mange ting, der skal være styr på. Glem ikke at købe et hundetegn, når du endelig får din egen vovse.

Lovens krav til et hundetegn

Du skal købe et hundetegn, blandt andet fordi det simpelthen står i loven, at du skal. Alle hunde, fra de er fire måneder gamle, skal have et hundetegn. Hvis hunden stikker af, og den ikke har et, kan du få en stor bøde. Ifølge loven, skal et hundetegn inkludere blot dit navn og din adresse. Det er altså bare de helt basale informationer, der kan hjælpe politiet med at finde hundens ejer. Er der ikke plads til hele dit navn, kan du sagtens bare skrive dit efternavn.

Hurtig kontakt

Hvis hunden på et tidspunkt løber væk, er det dog de færreste hundeejere, der har lyst til at gå og vente på dens tilbagevending i usikkerhed. Mange tager selv ud og leder, men det kan være problematisk, hvis hunden faktisk selv kommer hjem. Derfor vælger mange mennesker også at have deres mobilnummer på hundetegnet, så ethvert menneske, der finder deres hund, hurtigt kan komme i kontakt med dem, selv hvis de ikke er hjemme.

Kan hjælpe i en nødsituation

Der er altså primært to grunde til, at du skal have et hundetegn til din hund. Som alle hundeejere, vil du gerne have hunden hjem igen så hurtigt som muligt, hvis den skulle stikke af, og det er det, som hundetegnets vigtigste funktion er. Derudover er hundetegnet jo også lovpligtigt, så der er ingen grund til at lade vær. Det behøver ikke at være dyrt; du kan finde mange billige hundetegn, som også er holdbare og flotte. Det er med til at sikre din hunds sikkerhed, da andre venlige sjæle nemt kan hjælpe dig med at genforene med din bedste ven, hvis hunden er taget på tur uden dig.

Pas på din vovse

Hunden er menneskets bedste ven, og derfor vil man som hundeejer altid gerne passe godt på sin hund. Den ved trods alt ikke, hvad verden udenfor baghaven og hundesnoren kan byde på, så det er dit ansvar, at den kan komme hjem igen. Et hundetegn er nødvendigt, lovpligtigt og generelt super smart; det vil gavne både dig og din hund.