5 tips til at holde din chihuahua sund

Chihuahua er en af de mest velkendte og populære racer i Danmark, og hvis man ejer en, så ved man også, hvor vigtigt det er alt holde den sund. Alle hunde kan blive syge, men som hundeejer kan du gøre meget for at forebygge helbredsproblemer. Her på siden kan du læse de fem bedste tips til at holde din chihuahua sund og rask.

 

Årligt besøg hos dyrlægen

Selvom din hund ikke virker syg, så er det stadig en god idé at tage den med til et årligt sundhedstjek hos dyrlægen. Et årligt tjek hjælper med at opdage eventuelle sygdomstegn tidligt, så de ikke udvikler sig til alvorlige sundhedsproblemer.

Det er blandt andet særdeles vigtigt, at din chihuahua får tjekket tænderne hos dyrlægen. Mange hunde har tandproblemer, og det kan være nødvendigt med en tandrensning i ny og næ. Du kan også selv modvirke tandproblemerne ved enten at børste hundens tænder eller give den tandrensende godbidder.

 

Vælg det rigtige hundefoder

Hundefoder betyder meget, når det handler om at holde din chihuahua sund. Der er ufatteligt mange forskellige typer hundemad på markedet, kvaliteten er desværre meget varierende.

Det kan være en god idé, hvis du finder hundefoder, som er kornfrit. Hundefoder med korn øger hundens risiko for allergi og overvægt. Derudover giver hundefoder med korn også et mere ustabilt blodsukker, hvilket kan mærkes på hundens temperament.

Det kan også være en god idé at vælge hundemad, som er lavet specielt til små hunde, da deres behov ofte er markant anderledes end en stor hunds. Hvis du er interesseret i at lære mere om hundefoder, kan du finde et stort udvalg af god kvalitet her.

 

Altid adgang til rent vand

Det er ikke kun hundefoderet, som er vigtigt for din chihuahuas helbred. Det er også særdeles vigtigt, at den altid har adgang til rent vand. Drikker din hund ikke nok, kan det give en lang række helbredsproblemer.

Det er en god idé, hvis du skifter vandet i hundens skål så ofte som muligt. Nogen hunde er mere kræsne end andre med hensyn til drikkevand, og det skal der tages hensyn til.

For nogen er det en god beslutning at købe en lille fontæne, som holder vandet i konstant bevægelse. Disse kan købes i stort set alle dyremarkeder, og mange hunde drikker markant mere, når de får rindende vand. Det ligger naturligt i en hunds instinkter, at de ikke bryder sig om at drikke stillestående vand. Ude i naturen er stillestående vand ofte fyldt ned bakterier, mens rindende vand er renere, da det typisk kommer fra en kilde eller smeltevand.

Regelmæssig motion

Chihuahuaer er skødehunde, men derfor skal de stadig bruge motion. Det er vigtigt, at hunden kommer på regelmæssige gåture, så den kan blive stimuleret med fysisk og mentalt. Det giver en mere rolig og afbalanceret hund, og derfor er gåture vigtigt for alle hunderacer.

MyPetz.dk kan du læse mere om forskellige typer hundelegetøj, som kan hjælpe med at stimulere din hund. Derudover er der også en test af forskellige typer hundefoder, som du eventuelt kan bruge til at finde den rigtige hundemad til din hund.

 

Mulighed for at slappe af

Ligesom et menneske kan en hund også blive stresset. Derfor er det vigtigt, at din hund også får mulighed for at slappe af, så den kan lade batterierne op.

Mange af os vil gerne være sammen med vores hund hele tiden, men en hund kan også have behov for at være i fred. Det kan være en god idé at lade hunden have en liggeplads i hjemmet, hvor den aldrig må blive forstyrret.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *