Behageligt hjem til dig og din hund

Når du skal byde et nyt, firbenet medlem velkommen til familien, kan det være, at du gør dig nogle tanker om, hvordan den lille ny vil føle sig bedst til rette i jeres hjem. Der er mange overvejelser at gøre sig, fx om hunden må være i alle jeres rum, eller om der er nogle steder der udelukkende er forbeholdt mennesker. Det er meget nemmere for hunden at forstå reglerne, hvis de allerede gælder fra den er hvalp. Dernæst skal du finde et godt sted, hunden skal sove om natten. Det kan fx være en kurv i bryggerset, i sofaen eller måske endda i fodenden. Det er din hund, og du bestemmer. Venner og bekendte vil sikkert komme med mange gode råd om hundeopdragelse, men i sidste ende er det din mavefornemmelse, der er afgørende. Så om hunden må være i møblerne eller ej, er helt op til dig. Det kan også være du allerede har en hund, men ønsker at gøre jeres fælles hjem til et endnu rarere sted.

 

 

Vælg den rette hund

Når I skal vælge den helt rigtige hund, der passer til netop jeres familie, er det en god ide at lave lidt research. Der er fx stor forskel på hvor meget hunde gør. Nogle hunde er såkaldte “alarm-hunde”, der er fremavlet til at give lyd, når der kommer fremmede forbi, og sådan en hund er måske ikke det rette valg til livet i storbyen i lejlighedskomplekser. Samtidig skal du gøre dig overvejelser, hvis du fx bor i etagebygning – en hund kan skade sine led ved at gå op og ned af trapper, derfor anbefales det at du bærer hunden. Det giver sig selv, at en lille hund er lettere at bære op og ned end en kæmperace. Hvis du skal meget med offentlig transport, er det også værd at undersøge reglerne. Små hunde må fx ofte komme med i en taske, men det er ikke altid store hunde er velkommen i bussen. En hund i hjemmet skal være en glæde for både hund og ejer, så derfor er det en god ide at have gjort sig alle disse overvejelser, inden du anskaffer dig en. I skal gerne have glæde af hinanden de næste mange år.

Hundens plads i hjemmet

Skal din nye hund bo ude eller inde? Nogle hunde bor i stalde, løbegårde med hundehuse og lignende udendørs bebyggelse. Men langt de fleste har deres hund indendørs. Så er det tilbagevendende spørgsmål, om hunden skal have lov at være i møblerne eller ej. Der er utallige holdninger til emnet, og intet er mere rigtigt eller forkert. Men én ting er sikkert, og det er at der findes masser af møbler du kan nyde med din hund. Det kan være så hyggeligt at slappe af i sofaen med en god film, og en hund liggende ved siden af til at putte med. Måske den endda får lov at komme med i seng om natten. Der findes et væld af funktionelle møbler, der agerer som både hundekurv og fx reol. På den måde kan din hund blive en integreret del af indretningen, uden du behøver gå på kompromis med din stil.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *