Skab et godt miljø i stalden med heste strøelse

Heste strøelse (også kendt som bundstrøelse) er et uundværligt materiale i stalden. Det bløde materiale giver din hest mulighed for at ligge ned i bløde og komfortable omgivelser. Derudover har bundstrøelsen praktiske egenskaber, som har stor betydning i forhold til at skabe et sundt miljø for din hest, når den står opstaldet.

Der findes forskellige former for strøelse, som egner sig til forskellige behov og formål.

Betydningen af et sundt miljø i hestestalden

Ét af de primære formål med heste strøelse er materialets evne til at opsuge væde. Det har stor betydning for dig som hesteejer samt for din hest at kunne gå på tørt underlag. Dette er medvirkende til, at din hest kan ligge på et tørt underlag uden at blive påvirket af kulde og fugt.

Det er særlig vigtigt at finde strøelse, som har en god sugeevne, når det kommer til at skåne hesten for såkaldt ”sur stråle”. Sur stråle kan opstå hos din hest, hvis den befinder sig i våde omgivelser, hvor strøelsen er vædet af urin. Denne sundhedsskadelige tilstand hos hesten kan i værste fald gøre den halt.

Det bløde materiale fra bundstrøelse er medvirkende til skåne din hests led, når det står oprejst. Den vil foretage mange bevægelser, og her har det stor betydning, at den står på et skånsomt bundmateriale.

Det er vigtigt at anvende heste strøelse både for miljøet i hestestanden og i forhold til sundhedstilstanden hos din hest.

Forskellige former for heste strøelse

Der findes forskellige materialetyper, når det kommer til bundstrøelse. Der kommer konstant nye produkter til på markedet, og det er vigtigt for dig at kende til de forskellige produktvarianter.

Iblandt de mest populære udgaver er halm, som langt de fleste hesteejere anvender. Det er et fleksibelt og billigt materiale.

Herunder ses et overblik over de mest anvendte former for heste strøelse:

  • Halm
  • Træpiller
  • Tørv
  • Spåner

De forskellige former har hver deres egenskaber og fordele. Spåner er f.eks. et ideelt materiale, når det kommer til anvendelse. Det er et praktisk materiale, som er nem at håndtere i stalden, og det er et effektivt materiale til brug for at holde hesteboksen ren og pæn. Spånerne kan opsuge mere fugt, end halm er i stand til.

Selvom træpiller er designede i små, faste ’piller’, vil hesten nemt knuse spånerne, så det bliver til fint træstøv. Den store fordel ved træpiller er, at det er et drøjt materiale.

Både spåner og træpiller har en lys nuance, som mange hesteejere synes godt om.

Tørv er det oplagte materiale at vælge, når det kommer til at vælge bundstrøelse med den stærkeste sugeevne. Tørv er i stand til at suge op til 10 gange sin egen vægt, hvilket gør den til et populært valg hos mange hesteejere.

Uanset hvilket materiale du anvender, skal du altid rengøre din hests boks hver dag, så den frigøres for klatter og vådt materiale.

Bundstrøelse til hestestanden kan bestilles i det omfang, du har brug for, og som matcher dine behov for at skabe et sundt miljø i hestestanden.

Posted in Dyr